Üzemeltető: Blogger.
RSS

Méregtelenítés kockázatmentesen


Napjainkban egyre fontosabb szerepet játszik az egészség megőrzése, mivel a modern életvitelnek számos olyan hatása van, amely során szervezetünkbe méreganyagok kerülnek. Szinte lehetetlen elkerülni ezeket a mérgező anyagokat, mert ott vannak az élelmiszerekben, italokban, a levegőben. Tovább ront a helyzeten a túl zsíros és fűszeres táplálkozás, a mozgásszegény életmód és a stressz. Ezek a káros anyagok gátolják a szervezetünk normális működését is, lassítják a máj tisztító funkcióját, a vérben is felszívódnak, éppen ezért bizonyos időközönként meg kell tisztítani a szervezetünket a mérgező salakanyagoktól. Az alternatív és természetgyógyászok méregtelenítő étrendet ajánlanak, ezzel szemben áll az orvosok és dietetikusok véleménye, ők hatástalannak és veszélyesnek is tartják az ilyen módon történő méregtelenítést. Terhesség esetén és bármilyen betegségben szenvedők orvosi engedély nélkül ne méregtelenítsenek!


Számtalan kíméletes és veszélytelen módszer létezik szervezetünk megtisztítására. Az egyik ilyen módszer, ha több folyadékot viszünk a szervezetünkbe, a napi szükséglet 1,5 – 2 liter kellene, hogy legyen, de sajnos a legtöbb ember nem fogyaszt ennyi folyadékot. Sajnos kismértékű kiszáradás is fejfájással, levertséggel, szédüléssel jár, a tartósan kevés folyadékbevitel, hosszabb távon hozzájárul a húgyúti fertőzések, vesekő, és székrekedés kialakulásához.



A méregtelenítéshez 2,5 – 3 liter folyadékbevitelre van szükség, amely lehetőleg szénsavmentes ásványvíz, zöldség vagy gyümölcs kifacsart leve legyen, amit rendszeres időközönként keveset kortyolva vegyünk magunkhoz, mert ha hirtelen sokat iszunk, az kellemetlen haspuffadáshoz vezet. A salakanyagokat a folyadék viszi ki a szervezetünkből, ezért van az, hogy minél több folyadékkal kell úgymond átöblíteni a testünket. A kúra alatt kerülni kell az alkohol és cukros üdítők fogyasztását, mivel ezek is méreganyagokat tartalmaznak. Ilyenkor a kávét is kerülni kell, mert vizet von el a szervezetből és lerakódásokat okoz a kötőszövetekben. A zöldségek és gyümölcsök nyersen, kifacsarva vagy párolva alkalmasak a méregtelenítésre, illetve vannak bizonyos gyógyteák is erre a célra. A megtisztulás eredményeképpen, jobb lesz a közérzetünk, erősebb lesz az immunrendszerünk. Fogyasszunk minél több rostban gazdag élelmiszert, mivel ezek megkötik a bélben az epe által kiválasztott méreganyagokat. Mozogjunk, tornázzunk sokat, hogy a verejtékezéssel is távozzanak a káros anyagok!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése